Zilveren munten en baren kopen

Documentaire over ‘vuil goud’

Afgelopen weekend zond Tegenlicht een interessante documentaire uit over een nieuw fenomeen, genaamd ‘urban mining’. Het gaat hier om het terugwinnen van goud en zilver uit moderne apparaten die op de vuilnisbelt terecht komen. Jaarlijks belanden grote hoeveelheden edelmetaal op deze manier op de schroothoop, bijvoorbeeld in afgedankte mobiele telefoons en oude computers. Goud en zilver is echter erg waardevol en is dan ook lucratief om dit edelmetaal terug te winnen. Zo zit er naar schatting 60x meer goud in een ton aan afval dan in een ton erts uit een goudmijn. Het ‘terugwinnen’ van dit edelmetaal is echter niet zonder risico.

 

Nog geen commentaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Recente reacties

    Waar zilver kopen

    Wij bevelen The Silver Mountain aan voor de aankoop van zilver. Voor een breed assortiment, scherpe prijzen en veilige en discrete afhandeling. The Silver Mountain is de grootste handelaar uit Nederland met een AFM vergunning voor het leveren van fysiek goud en zilver.


    webshoppromotiebanner