Zilveren munten en baren kopen

Koperprijs daalt naar laagste niveau in 5 jaar

one-cent-munt-koper

Al langer staat de koperprijs zwaar onder druk. Afgelopen maandag is de koperprijs zelfs gedaald tot het laagste niveau sinds 2010; een koers van nog geen 6.000 dollar per ton. Als voornaamste oorzaak voor deze forse daling geldt de afnemende vraag uit producerende landen als China.

Koper, dat wordt gebruikt in veel verschillende industriële toepassingen maar ook in de bouw en in muntgeld, is erg afhankelijk van marktomstandigheden. De prijs wordt dan ook sterk beïnvloed door oplevingen in de economie – zo steeg de koperprijs in 2011 nog tot een niveau van ongeveer $10.000 per ton. Dit was reden voor grootschalige diefstal van koper waarbij koperdieven zelfs hele spoorbanen opdoekten om het waardevolle koper te bemachtigen.

Momenteel staat de koperprijs op $5.750 per ton en er is sprake van overproductie in combinatie met een afzwakkende economie. De vooruitzichten voor de ontwikkeling van de koperprijs zien er dan ook niet rooskleurig uit.

Nog geen commentaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Recente reacties

    Waar zilver kopen

    Wij bevelen The Silver Mountain aan voor de aankoop van zilver. Voor een breed assortiment, scherpe prijzen en veilige en discrete afhandeling. The Silver Mountain is de grootste handelaar uit Nederland met een AFM vergunning voor het leveren van fysiek goud en zilver.


    webshoppromotiebanner