Zilveren munten en baren kopen

Nieuw record voorraad zilver ETF’s

Eerder deze maand steeg de zilvervoorraad van de zes grootste ETF’s naar een nieuw record van 17.135 ton zilver. De stijging kwam voor een groot deel door de handel in de iShares Silver Trust, het grootste zilver ETF, waarvan de voorraad met 1% toenam.

Gedurende het jaar 2013 is de zilverprijs fors gedaald, met zo’n 38%. Ondanks deze forse prijsdaling bleven de voorraadniveaus op een stabiel niveau terwijl de voorraad in goud ETF’s sterk daalde (goud daalde in 2013 met zo’n 30% in waarde). Mogelijk wegen de logistieke kosten van het verplaatsen van zilver niet op tegen de bateln – of gesteld kan worden dat beleggers blijkbaar nog steeds veel vertrouwen hebben in zilver en de toekomst van de zilverprijs.

Afgelopen week daalde de zilverprijs tot onder de $17.50 per troy ounce, waarmee een absoluut dieptepunt is bereikt voor wat betreft de afgelopen vier jaar.

Met name de zilver-ETF’s zijn populair onder speculanten die willen inspelen op de grillen van de zilvermarkt. Daarmee is de handel in zilver-ETF’s sterk anders dan de handel in goud ETF’s. Bij goud wordt namelijk ge├»nvesteerd door grote, veelal institutionele, beleggers en instellingen. Zij kopen goud om vermogen veilig te stellen, goud dient als hedge tegen economische onzekerheid en valutarisico.

SLV-goud-voorraad

Nog geen commentaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Recente reacties

    Waar zilver kopen

    Wij bevelen The Silver Mountain aan voor de aankoop van zilver. Voor een breed assortiment, scherpe prijzen en veilige en discrete afhandeling. The Silver Mountain is de grootste handelaar uit Nederland met een AFM vergunning voor het leveren van fysiek goud en zilver.


    webshoppromotiebanner