Zilveren munten en baren kopen

Perth Mint verkoopt dit jaar minder zilveren munten

In de eerste twee maanden van 2015 heeft de Perth Mint minder zilveren munten dan in het vorige jaar. Ook bij de US Mint, waar de populaire Silver Eagle wordt geslagen, is sprake van een forse afname. Het Amerikaanse munthuis rapporteert een afname van 19% t.o.v. de verkopen in februari 2014. Bij de Perth Mint uit AustraliĆ«, waar onder andere de kilo munten worden geproduceerd, zou er sprake zijn van een afname van zo’n 25%.

De meeste beleggers geven momenteel de voorkeur aan goud boven zilver. Het gele edelmetaal is over het algemeen minder volatiel en ook iets makkelijker verhandelbaar dan zilver. Ondertussen staat de goud-zilver-ratio nog steeds op 1:73. Dit is ten opzichte van vorig jaar vrijwel ongewijzigd gebleven.

Traditioneel gezien is juist de januari-maand een maand waarin grote hoeveelheden zilveren munten wordt verkocht. Vooral bij de US Mint, waar dan net is begonnen met de productie van munten van de nieuwe jaargang, is dit doorgaans goed merkbaar. Dit jaar lijkt daar een uitzondering op te zijn.

Nog geen commentaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Recente reacties

    Waar zilver kopen

    Wij bevelen The Silver Mountain aan voor de aankoop van zilver. Voor een breed assortiment, scherpe prijzen en veilige en discrete afhandeling. The Silver Mountain is de grootste handelaar uit Nederland met een AFM vergunning voor het leveren van fysiek goud en zilver.


    webshoppromotiebanner