Zilveren munten en baren kopen

Verkoop Philharmoniker munten halveert

De Austrian Mint uit Oostenrijk geeft aan in een recent bericht dat de jaaromzet van 2014 naar verwachting 47% lager ligt dan de omzet uit 2013. Dit is opmerkelijk nieuws, daar andere munthuizen – zoals de Perth Mint uit AustraliĆ« en ook de US Mint van Amerika – aangeven dat de hoeveelheden verkochte zilveren en gouden munten grotendeels gelijk zijn gebleven aan vorig jaar.

Het Oostenrijkse munthuis, waar de zilveren en gouden Philharmoniker munt wordt geslagen, heeft echter last van nieuwe btw regels die in Europa van toepassing zijn bij de verkoop van de Zilveren Philharmoniker munt. Het BTW tarief voor de verkoop van deze munt is in sommige Europese landen namelijk per januari 2014 verhoogd waardoor de Austrian Mint aanzienlijk minder verkoopt in Europa. Juist in Europa is deze munt erg populair, waar beleggers uit Amerika veelal kiezen voor de Maple Leaf of de Silver Eagle.

philharnoniker-munthuis-oostenrijk

 

Nog geen commentaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Recente reacties

    Waar zilver kopen

    Wij bevelen The Silver Mountain aan voor de aankoop van zilver. Voor een breed assortiment, scherpe prijzen en veilige en discrete afhandeling. The Silver Mountain is de grootste handelaar uit Nederland met een AFM vergunning voor het leveren van fysiek goud en zilver.


    webshoppromotiebanner