Zilveren munten en baren kopen

Vraag naar zilver daalt met 7% in 2014

Volgens ramingen van Thomson Reuters GFMS zal in 2014 de wereldwijde vraag naar zilver 7% lager uitvallen ten opzichte van 2013. Niet alleen wordt er minder zilver verbruikt in industriƫle toepassingen (doorgaans goed voor de consumptie van ongeveer de helft van de jaarproductie zilver) maar ook de vraag naar zilveren munten en baren valt lager uit. Hoewel in oktober en november nog een enorme stijging waarneembaar was naar dit soort beleggingsmunten en zilveren baren zal per saldo minder zilver worden verhandeld dan in 2013 en dit komt voornamelijk door de zwakke eerste zes maanden van het jaar.

Uit het rapport blijkt dat de wereldwijde vraag uitkomt op ietes meer dan 1 miljoen troy ounce zilver – een daling van zo’n 7% t.o.v. het recordjaar 2013. Het gedeelte zilver dat gebruikt wordt voor industriele doeleinden noteerde een daling van 1,8%. Dit komt doordat fabrikanten steeds vaker goedkopere alternatieven gebruiken voor zilver en ook wordt in moderne elektronica minder zilver gebruikt dan vroeger. Door de economische crisis is de vraag naar elektronica in het algemeen ook afgenomen, ook dit draagt bij aan een lagere vraag naar zilver.

Zilver wordt ook veel gebruikt in sieraden en de vraag naar zilver voor deze sector zal naar verwachting met 4,4% dalen ten opzichte van vorig jaar. Dit lijkt vooral ingegeven door de voorkeur van gouden sieraden in plaats van zilveren.

De daling in de verkoop van zilver als belegging, in de vorm van zilverbaren en zilveren munten zoals de Maple Leaf en Philharmoniker munten is vooral ingegeven door de prijsontwikkeling van het zilver en de daardoor afgenomen interesse voor zilver – waarbij vooral particuliere beleggers een groot deel van de fysieke vraag naar zilver voor hun rekening nemen.

Nog geen commentaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Recente reacties

    Waar zilver kopen

    Wij bevelen The Silver Mountain aan voor de aankoop van zilver. Voor een breed assortiment, scherpe prijzen en veilige en discrete afhandeling. The Silver Mountain is de grootste handelaar uit Nederland met een AFM vergunning voor het leveren van fysiek goud en zilver.


    webshoppromotiebanner