Zilveren munten en baren kopen

Waarom zilver kopen

Het investeren in zilver is sinds 2009 steeds populairder geworden. Zilver is een uniek edelmetaal, dat net als goud altijd een bepaalde waarde heeft vertegenwoordig en vroeger als geld werd gebruikt. Maar zilver is veel meer. Zilver wordt namelijk ook gebruikt in de industrie voor enorm veel verschillende doeleinden aangezien dit edele metaal zeer veel verschillende eigenschappen heeft. Zo is zilver antibacterieel en wordt het gebruikt in kleding, medische apparatuur en zelfs in medicijnen.

Door de vele industriƫle toepassingen wordt zilver steeds schaarser. Beleggers kopen ook steeds vaker fysiek goud en zilver om vermogen veilig te stellen in fysiek, tastbaar bezit. Deze combinatie zorgt ervoor dat er veel vraag is naar zilver.

Silver miner with nuggetZilver uit de zilvermijn

Het grootste deel van de aanbodzijde van de zilvermarkt is afhankelijk van de mijnproductie. Zilver wordt op grote schaal gewonnen als bijproduct bij onder andere kopermijnen en andere metalen. Er zijn maar zeer weinig mijnen waar enkel naar zilver gegraven wordt, naar schatting gaat het bij de winning van zilver in zo’n 85% van de gevallen als een bijproduct. Er zijn dus maar heel weinig mijnen actief specifiek voor de winning van zilver. Dat maakt de aanbodzijde ook kwetsbaar, want bij een lage vraag naar bijvoorbeeld koper wordt er ook aanzienlijk minder zilver uit de grond gehaald.

zilver-productie

Zilver aanbod

Van de totale aanbodmarkt is ruim 73% afkomstig uit mijnproductie, zo blijkt uit cijfers van Thomson Reuters. Ook wordt er veel zilver omgesmolten, voornamelijk oud servies, oude penningen en munten. Dit gebeurt over het algemeen ook vaker indien de zilverprijs hoog staat omdat dit reden is voor particuliere bezitters om zilver bezit te verkopen en om te laten smelten.

Naast deze twee bronnen is er vrijwel geen aanbod van zilver. Er is geen levendige handel vanuit overheden zoals dat bij het goud wel het geval is.

Zilver kopen

Het kopen van zilver is mogelijk in de vorm van zilverbaren en zilveren munten. Zilverbaren worden echter gezien als een grondstof of halffabrikaat en binnen Belgie en de rest van Europa wordt een zilverbaar dan ook belast met BTW. Als belegger is dit zeer ongunstig aangezien daarmee de prijs van het zilver aanzienlijk hoger uitkomt dan de zilverwaarde ansicht. Veel beter is het om zilveren munten aan te kopen en daarin zijn een aantal gangbare producten die overwogen kunnen worden:

  • Zilveren Maple Leaf uit Canada
  • Zilveren Philharmoniker uit Oostenrijk
  • Zilveren Silver Eagle uit Amerika
  • Zilver kilo munten uit Australie (kookaburra, koala en lunar)

Van al deze munten worden miljoenen exemplaren per jaar geslagen en de munthuizen zijn vaak door de overheid aangewezen om officiele munten te slaan met de status van wettig betaalmiddel.

De munten zijn altijd geslagen in 99,9% of 99,99% puur zilver – en vaak in een gangbaar gewicht zoals 1 troy ounce (31.103 gram) of 1 kilogram (1.000 gram)

De website Zilverkopen.be

Op onze website zetten wij verder uiteen wat de mogelijkheden zijn indien u zilver wilt aankopen. Waar dient u rekening mee te houden, wat voor kosten zijn er van toepassing, hoe zit het met de BTW en waar heeft u de beste deal?

Lees verder op onze website!
In het hoofdmenu kunt u navigeren tussen de verschillende artikelen over zilveren munten en het kopen van zilver. Ook hebben wij alle zilveren munten voorzien van een score zodat u kunt zien wat de beste optie is om zilver te kopen.

Nog geen commentaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Recente reacties

    Waar zilver kopen

    Wij bevelen The Silver Mountain aan voor de aankoop van zilver. Voor een breed assortiment, scherpe prijzen en veilige en discrete afhandeling. The Silver Mountain is de grootste handelaar uit Nederland met een AFM vergunning voor het leveren van fysiek goud en zilver.


    webshoppromotiebanner