Zilveren munten en baren kopen

Zilverprijs in China ligt 17% hoger

De zilverprijs zit de afgelopen paar dagen in een duikvlucht. Maar in China is het zilver veel hoger gewaardeerd. De afgelopen drie jaar is het verschil tussen de wereldwijd geldende zilverprijs en de zilverprijs in China niet zo groot geweest al nu, aldus Bloomberg. Uit data van de Shanghai Gold Exchange blijkt namelijk dat men in China fors meer betaalt dan alleen de zilverprijs; doorgaans een premie van 17%.

Als oorzaak voor deze premie wordt een tijdelijk belastingvoordeel dat in China bestaat, met als gevolg sterk krimpende zilvervoorraden. De voorraad geregistreerd door de Shanghai Futures Exchange is gedaald tot 115 metrische ton. Dit is een daling van liefst 80% ten opzichte van februari dit jaar.

Eerder gingen al geruchten dat de Shanghai Gold Exchange grote moeite heeft om alle fysieke uitleveringen bij te benen, zowel bij goud als bij zilver.

Verder schijnen exporteurs in China zilverbaren exporteren als “zilveren audiokabels”, om vervolgens gebruik te maken van een  belastingvrijstelling. Daardoor kan de btw bij aankoop, a 17%,  terug worden gevraagd.

“Het is een publiek geheim in de lokale zilverindustrie dat veel van de export een poging is om te profiteren van het belastingvoordeel. Er is niet zoveel vraag naar zilveren kabels voor stereo-installaties, toch worden veel exporten als zodanig aangemerkt”, zo verklaarde edelmetaalanalist Liu Xu van Capital Futures in Beijing tegenover Bloomberg.

De overheid van China wil deze loop zo snel mogelijk dichten, aangezien de hoge premie in China bij zilverbaren als gevolg heeft dat er steeds meer zilver het land in gesmokkeld wordt.

Nog geen commentaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Recente reacties

    Waar zilver kopen

    Wij bevelen The Silver Mountain aan voor de aankoop van zilver. Voor een breed assortiment, scherpe prijzen en veilige en discrete afhandeling. The Silver Mountain is de grootste handelaar uit Nederland met een AFM vergunning voor het leveren van fysiek goud en zilver.


    webshoppromotiebanner