Zilveren munten en baren kopen

Zilverprijs stijgt dit jaar al 15%

Het jaar 2015 kent het beste begin voor wat betreft het verloop van de zilverprijs sinds 1983. Met een prijsstijging van maarliefst 15% staat de zilverprijs inmiddels aanzienlijk hoger dan op 31 december 2014.

Beleggers kopen meer zilver en deze vraag wordt ingegeven door de bezorgdheid over de slechte verwachtingen omtrent de verwachte groei van de Amerikaanse economie. Maar ook de grote onzekerheid in de Europese unie, waar Draghi meer geld in de economie wil pompen door staatsobligaties op te kopen, zorgt voor meer animo voor goud en zilver. In Griekenland is ondertussen grote onzekerheid over een toekomstige rol in de Euro en is het afwachten hoe de presidentsverkiezing uitpakt.

Relatief goedkoop

Als we de zilverprijs vergelijken met de goudprijs, dan is duidelijk dat zilver in verhouding vrij goedkoop is. Al een geruime tijd is de goud zilver ratio ongeveer 1 op 70 a 1 op 75 (op het moment van schrijven 1 op 71,4). Het afgelopen decennium was de goud zilver ratio echter gemiddeld 1 op 58. Men kan nu dus in verhouding meer zilver kopen dan goud kopen.

De zilverprijs noteert inmiddels op ruim $18 per troy ounce.

Nog geen commentaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Recente reacties

    Waar zilver kopen

    Wij bevelen The Silver Mountain aan voor de aankoop van zilver. Voor een breed assortiment, scherpe prijzen en veilige en discrete afhandeling. The Silver Mountain is de grootste handelaar uit Nederland met een AFM vergunning voor het leveren van fysiek goud en zilver.


    webshoppromotiebanner