Zilveren munten en baren kopen

Zilverprijs te volatiel voor vermogenbeheerders

Waar de particuliere belegger fors in fysiek zilver investeert zijn de vermogensbeheerders niet zo happig om een positie in te nemen in zilver. Volgens Bloomberg heeft de prijsstijging van begin dit jaar namelijk niet geleid tot een instroom van zilver ETF’s en blijven de voorraad op ongeveer hetzelfde niveau.

Ook blijkt uit de cijfers van Bloomberg dat over de laatste vijf jaar de zilverprijs ongeveer twee keer zo volatiel is als de goudprijs. Dat komt niet ten gunste van het imago van zilver als “veilige haven”, zoals goud wel dat imago heeft. Ook werd recent nog zichtbaar hoe volatiel de zilverprijs wel niet is toen op 29 januari de zilverprijs met bijna 7% daalde op één handelsdag.

Diverse analisten en traders die door Bloomberg werden bevraagd geven aan zilver te volatiel te vinden voor een langetermijninvestering. Voor de korte termijn kan zilver interessant zijn gezien het speculatieve karakter, maar voor de langere termijn geeft men over het algemeen de voorkeur aan het iets meer waardevaste goud.

Neemt niet weg dat de meeste vermogensbeheerders positief gestemd zijn over het potentieel voor het zilver, dat zowel veel in de industrie wordt gebruikt als dat het als investering wordt aangekocht. Gezien het volatiele karakter wordt zilver ook wel het “devil’s metal” genoemd.

Nog geen commentaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Recente reacties

    Waar zilver kopen

    Wij bevelen The Silver Mountain aan voor de aankoop van zilver. Voor een breed assortiment, scherpe prijzen en veilige en discrete afhandeling. The Silver Mountain is de grootste handelaar uit Nederland met een AFM vergunning voor het leveren van fysiek goud en zilver.


    webshoppromotiebanner